Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Till Ottsjön och ARC-granskning

13 MAR 2010 18:50
Snön yr när Ugglan äntligen är på väg från Bergsåker till Ottsjölägret 2010
  • Skapad: 13 MAR 2010 18:50

Dagen började med samling ute i Bergsåker på lördag morgon. Förutom klargörning av Pawneen och Ugglan, som skulle till Ottsjö fjällflygläger, så hade vi ARC-granskning enligt de nya reglerna på Ugglan, PIK:en och Motorseglaren. Men det var ju inte det som skulle dra ut på tiden. Säg den avresa som inte kantats av extrajobb innan avfärd. Den här dagen var självklart inget undantag... Lite extrajobb med Pawneen drog ut rejält på tiden, men skapade samtidigt gott om tid för Sten-Tore Bylund från Sollefteå att granska Ugglan. Sten-Tore som är ARC-granskare började dagen ute i Bergsåker och gav vår Uggla godkänt efter noggrann genomgång av alla handlingar. Därefter granskades Folkes PIK i stan samt Motorseglaren ute på Midlanda. Alla plan godkända!!

Men åter till Bergsåker. Efter rejäl kämpainsats i vanlig ordning samt montering av nya skidan till Ugglan var det äntligen dags för sen avfärd då klockan passerat 15.00. Staffan äntrade Pawneen, Fredrik och Tomas spände fast sig i Ugglan. I envis byig sidvind gjordes en odramatisk start norrut från Bergsåker. Ute på kurs mot Ottsjön meddelade Staffan på radion att GPS:en visade 2,5 timmars flygtid.

Motvinden var tyvärr lite envisare än beräknat, vilket krävde en mellanlandning på Storsjön vid Hackås för tankning. Då vädret uppe i Ottsjön nu inte var särskilt bra gjordes ett kort hopp till Arvesund (lite längre upp på Storsjön) där bussiga Sven-Åke Roos tog emot och hjälpte till. Vi räknar med att dom kan genomföra sista hoppet fram till Ottsjön imorgon (söndag morgon).

Som vanligt är det många som sliter för att allt ska fungera. Bra jobbat igen alla inblandade i Bergsåker och vid ARC-granskningarna!!

Johan är alltid noggrann, men tumstock vid daglig tillsyn är väl att ta i....

Fler noggranna inspektörer. Staffan, Fredrik och Frej

Nya ferryskidan till Ugglan på plats (tack Tomas!)

Johans traktorer måste vara några av de mest mångsidiga jordbruksmaskinerna i området...

Uppställning för start efter lååång markförflyttning till södra änden på Bergsåker

Efter lättning på Bergsåker gäller det att hålla sig efter marken tills kraftledningen är passerad

Snabb stigning och ut på kurs mot Ottsjön!

Skribent: Anders Dillner

Facebook

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info