Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Säsong 2013 slut

20 OKT 2013 21:09
Då solen endast orkar lysa upp andra sidan av älven, då vet man att säsongen är slut i Stöde och att det är dags att ta upp bryggorna...
  • Skapad: 20 OKT 2013 21:09

Lördagen 19 oktober mönstrade ett gäng på åtta personer upp i Stöde för att göra vinter på flygfältet. Den aktivitet som alla ser fram emot (ok, lite överdrift) var det obligatoriska lyftet av bryggorna upp på stranden. Dessa bryggsektioner väger så mycket att jag förstår att vår ordf får tjata lite extra för att få oss medlemmar att komma.

Nåväl, trots minusgrader på morgonen lyste solen från klarblå himmel och underlättade arbetet. Efter bryggorna var det dags att ta ned vindstruten. Tack och lov har vi flera medlemmar som inte backar för att klättra upp på strutmasten för att skruva loss vindstruten. Den här gången var det Bo Hedlund som vigt äntrade masten.

Efter lite annat smått och gått avslutade man med att lasta kroppen på Ugglan för transport till Sundsvall och arbeten med vagnen.

Lördagens trogna kämpar: Frej Morenius, Kerstin Våge, Lage Norberg, Staffan Norberg, Tomas Norberg, Andreas Lindström, Bo Hedlund, Curt Borg, Inger Borg och Åke Westerlund.

Bra jobbat och stort tack från oss andra som inte kunde vara med!

Slipprig brygga

Bröderna Norberg lotsade in en av bryggsektionerna till stranden. Hmm, ser lite slipprigt ut. Påminner redaktören när jag själv ramlade ner i älven ett annat år. Svinkallt i vattnet? Närå....

Brygga upp

Jajamen, två bryggsektioner upptagna!

Bo Hedlund struten

Uppe på torra land fortsätter utmaningarna. Bosse Hedlund är ytterligare en vig medlem som utan betänkligheter klättrar upp i masten för att plocka ner struten.

Ugglavagn

Åke och Lage tog med sig Ugglan för att fortsätta arbetena med att färdigställa transportvagnen. Fantastiskt roligt att det projektet tar fart igen.

Fotograf: Kerstin Våge
Denna nyhet är kommenterbar.

Skribent: Anders Dillner

Facebook

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info