Hoppa till sidans innehåll

Lägerveckorna i Stöde är riktigt heta

30 JUN 2009 19:42
Höga höjder och höga temperaturer på lägret V26
  • Skapad: 30 JUN 2009 19:42

Tack vare att termiken tidvis bar riktigt högt (nästan 3.000 m) kunde piloterna på lägret i Stöde V26 svalka sig en stund. Temperaturen på backen blev bara högre och högre ju längre veckan gick.

Men inga ledsna miner för det, bra flygväder varje dag gjorde att vi kan summera en lyckad lägervecka. Våra medlemmar hittar lite statistik på medlemssidorna.

Förutom flygning med våra vanliga segelflygplan bjöd våra modellflygande elever på hissnande flyguppvisingar med sina fina modeller. Vi får nog börja planera för en ny AVA-kurs då dessa herrar är klara med sina cert och har skrapat ihop nödvändig flygtid...

Vår Pawnee börjar kännas som den trygga arbetshäst den alltid har varit. Kvällen före sista lägerdagen flög Staffan den upp till Ope, tältade bredvid maskinen och var uppe före tuppen för den avslutande bullermätningen tidigt på morgonen. Nu väntar vi bara på det definitiva flygtillståndet för "normal drift" från EAA.

Lite bilder nedan. Fler bilder hittar du under "Foto" och "Bildarkiv - Bosses Fotosida"


"Raket Pawneen" startar med (rätt) attityd som vanligt...

 Mikael Jonnson (till vänster) gick EK på lägret, Grattis Grattis!! Men vad är det han och Fredrik grillar i stekpannan, Pannkaka???Gott om parasoll att svalka sig under då alla flygplan var upptagna

Skribent: Anders Dillner

Facebook

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info