Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Gemensam landningstävling i Östersund

15 AUG 2011 21:25
I lördags 13 augusti åkte Kerstin, Gunnar, Björn och Mats för att visa Östersundarna var skåpet ska stå vid vår första gemensamma landningstävling. Läs i Gunnars artikel hur det gick.
  • Skapad: 15 AUG 2011 21:25

På bilden ovan har Henrik Roos, ÖSFK, gjort en perfekt landning så nära linjen som möjligt. Pappa Sven-Åke verkar diskret försöka knuffa tillbaka Bergfalken lite grann. Men det gick nog lite för tungt i gräset... Läs mer i Gunnars artikel nedan.

Årets landningstävling kommer sent att glömmas, i alla fall för oss, som var med om denna dag på Optands flygfält. Vädret var precis så lagom som man egentligen bara skulle kunna önska sig. Mats, Björn och Gunnar ställde upp från SSFK som tävlande och Kerstin som ivrigt påhejande supporter. Eleven Ole Granberg blev först ut och framkallade skrämselhicka hos nästan alla genom att lägga ribban 1,35 meter över ”nollan”. Det är typiskt, sa Sven-Åke, när det gäller då sticker eleverna ut näsan. När första omgången summerades, låg inte Pall Einarsson så långt efter ledaren trots allt. Ole missade ’nollan’ med tio meter i andra landningen, och tävlingen tycktes för ett kort ögonblick öppna sig igen, men då slog Pall till med en åttiocentimetare över linjen och blev därmed direkt ohotad till segern. För att vi andra inte skulle känna oss som statister klämde Henrik till med en mikroskopisk avvikelse från linjen. Därmed kunde han uppvisa suveränitet fast spelet redan var slut. Det är ju två landningar som räknas samman. Nästa gång får nog Kerstin vara med och tävla om vi SSFKare ska ha någon chans att vinna och nästa gång blir 2012 i Stöde.

Hela dagen inramades av en hjärtlig trevnad. Det blev en härlig sammankomst. Mycket kom att hända denna dag. Optands flygfält dukade upp en mängd flygaktiviteter. Försvaret hade uppvisning och med två kanonskott klockan 1200 öppnades en flyguppvisning av bla Saab Safir och mångahanda modeller. Modellflygklubben körde ihärdigt med fantastiska flygningar, bla en jetdriven Vampire-modell i tre hundra knyck. Av ljudet att döma låg den inte långt efter sin storebror. Fallskärmsklubben släppte ned sina hoppare intermittent i nära anslutning till segelflygstråket, och Bergfalken landade som i strid ström. Full flygaktivitet sålunda och det var aldrig någon risk att bli uttråkad. Många nya intryck gör, som sagt, att den dagen blir svår att blekna ur minnet.

2 - Ole Granberg

Ole Granberg med Tom Brantheim i baksits. Båda ÖSFK.

3 - Pall Einarsson

Slutsegraren Pall Einarsson, ÖSFK

4 - Det kanske går bättre utan huv, spekulerar Gunnar. Tom Brantheim undersöker möjligheterna.

Artikelförfattaren Gunnar Lundberg SSFK spekulerar i om det möjligen går bättre utan huv? Tom Brantheim ÖSFK undersöker möjligheterna...

5 - Gunnar kontrollerar måttbandet

Gunnar är övertygad om att det var nåt skumt med måttbandet....

5 - Henrik och Gunnar

Henrik Roos och Gunnar Lundberg i samspråk

6 - Märket

Avslappnad stämning på märket. Kerstin Våge, SSFK samt Östersundarna Pall Einarsson, Tom Brantheim och Mikael Nässén.

Fotografer: Kerstin Våge, Gunnar Lundberg och Björn Westros.

Artikeln är kommenterbar.

Skribent: Anders Dillner

Facebook

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info