Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Gammal fågel som ny igen

25 SEP 2016 20:07
Efter en stor renovering var det äntligen dags för start igen med gamla KSL.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2016 19:28

Klubbens gamla bogserflygplan SE-KSL (Piper Pawnee) har bytt ägare och genomgått en omfattande totalrenovering. Våra gamla kämpar Staffan och Fredrik, som höll Pawneen i luften då den var i klubbens ägo, har tagit över flygplanet och sett till att det nu är en glänsande maskin i mycket bra skick. Med lite hjälp efter vägen, ingen nämnd ingen glömd, har Pawneen fått ny duk, ny lack och en hel del annat nytt. Motorn är densamma, en V8 med "raketprestanda". 

Efter besiktning föregående helg var det idag ok att flyga upp den från Bergsåker till Stöde med Staffan som pilot. Redan kommande helg räknar vi med att utnyttja de fortfarande fina höstdagarna för att bogsera efter vår kära gamla Pawnee igen. Ja, det är ju som sagt inte klubbens längre, men Staffan och Fredrik kommer att hyra ut den till klubben samt till andra evenemang där det behövs en potent bogsermaskin. Så, klubbens bogserbehov är tryggat igen.

En stor eloge till Staffan och Fredrik, och alla andra som bidragit, till det fina jobb ni gjort!

Staffan o Fredrik

Staffan och Fredrik skiner ikapp med KSL och ser riktigt nöjda ut.

Start Bergsåker

Klart för start i Bergsåker. Det blev nästan trafikstockning på vägen då alla som körde förbi ville se vad som var på gång...

Skribent: Anders Dillner
E-post: Adressen Gömd

Facebook

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info