Hoppa till sidans innehåll

AVA-kursen i hamn!

08 JUL 2008 21:39
Fem nöjda deltagare fick fick flyga AVA så mycket de orkade under några dagar
  • Skapad: 08 JUL 2008 21:39

Så var då AVA-kursen i Stöde 2008 i hamn. Tack vare tre rutinerade, duktiga och mycket trevliga AVA-lärare från Borås och Kronobergshed kunde den begränsade tiden användas effektivt. Kursen började dock i motgång när vår Pawnee inte var på sitt bästa humör. Men tack vare bussiga flygkamrater i Östersund fick vi snabbt ner en Super Cub för bogsering. Stort tack till Sven-Åke och Henrik Roos i Östersund!

Torsdag ägnades åt avrostning i Uggla och Sollefteås ASK21 för att få upp flygtrimmen på kursdeltagarna. Sent torsdag kväll anlände Stefan Frisk och Peter Dorbell från Borås samt Mattias Johansson från Kronobergshed (som även hade sin familj med sig). På släp hade de Borås DG1000.

Fredag bjöd på finfint väder, men mkt varmt, uppåt 29 grader. Deltagarna fick verkligen bekänna färg i värmen och G-krafterna. Lördag hade vi tur. Kunde flyga till 18.00 trots att regnskurar syndes runt om oss. Men vid 18-tiden fick vi regn även över oss i Stöde. Söndag morgon bjöd på ännu sämre väder. Men lagom efter frukost var det tämligen flygbart igen. Denna sista dag flögs det till 12.00 då det var dags att skicka iväg lärarna på lång hemresa (Stefan och Peter fick mkt kraftigt regn sista delen av hemresan och var inte hemma förrän vid 4-tiden på måndag morgon...).

Vi riktar ett mycket stort tack till Stefan, Peter och Mattias som gjorde denna långa resa för att hjälpa oss här uppe med en AVA-kurs. Vi kan också konstatera mycket nöjda kursdeltagare och en kurs med genomgående hög kvalitet.

Det här smakade mera!!

 

Från vänster: Stefan Frisk, Borås (lärare), Mats Byström, Kenneth Rosell, Curt Borg, Tomas Norberg från Sundsvall, Peter Dorbell, Borås (lärare), Kristin Johansson, Växjö. Sittande Mattias Johansson, Växjö samt lille Hugo (blivande segelflygare så klart).
Saknas på bilden gör Jonny Nordström från Mellansel.

Ange alt-text här. 

Morgonbriefing inför dagens AVA-flygningar med lärarna Stefan, Peter och Mattias

 

Kan man spåra en viss nervositet inför första AVA-passet hos Kenneth, Mats och Tomas? (Nä, koncentration naturligtvis.)

 

En viktig detalj då man ska flyga AVA är att dammsuga flygplanet och plocka ur allt löst så att man inte får grus i ögonen och ett monteringsverktyg i huvet...

 

Sollefteås ASK21 blänker i solen när Jonny gjort klar den för flygning.

 

-Här ska flygas DG1000 med långa vingar!! Anders Dillner fick chansen att i sista minuten testa DG1000 med vingförlängare som ger en spännvidd på 20 meter och ett glidtal på 46,5. Tomas hoppade snabbt ner i en ledig baksits för att glassa runt i en kort glidartur. Vilket flygplan... Kassören uppmanades på stående fot av alla deltagare att omedelbart skriva ut en inköpsanmodan på en st DG1000!

 

Eftersom vår Pawnee inte ville vara med ryckte gamla SE-CBN in som stand in och räddade kursen. Återigen stort tack till far och son Roos i Östersund.

 

Vad vore tillvaron på fältet utan vår trogna fältbil? Kolla Tomas fasta grepp. Han kanske tror att Curt ska börja AVA med gamla Bettan...

Skribent: Anders Dillner

Facebook

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info