Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ximangon hemma

16 MAR 2012 21:23
Idag landade Tomas och Mattias med Ximangon hemma på Midlanda
  • Skapad: 16 MAR 2012 21:23

I helgen konstaterades att ett ordentligt högtryck skulle medge ett försök att hämta hem Ximangon från Blackpool. Så, i måndags körde Gunnar Lundberg ner de båda ferrypiloterna Tomas Norberg och Mattias Nordin till Skavsta för vidarebefodran med flyg till Blackpool Airport.

Tisdag vid elvasnåret började hemfärden med start från Blackpool i ett väder som var typiskt engelskt för årstiden. Dis med avsevärd försämring av sikten gjorde att ett stopp i Coventry var nödvändigt. Senare på dagen kunde de fortsätta i ett något bättre väder till Cambridge där det blev övernattning.

Dag två bjöd återigen på dis med nedsatt sikt, men flygbart. Klockan 12 kunde start ske från Cambridge. Mellanlandning i Lelystad i Holland för att räta på ryggen, och start därifrån på nytt kl 17. Slutligt stopp dag två blev vid Drachtens flygplats.

Dag tre flög man till Exden vid Nordjökusten för tankning. Därefter vidare upp diagonalt genom Danmark, ut över Kattegatt och över Anholt och sedan in på svenska västkusten strax norr om Varberg. Dagens stopp blev hos Segelflygarna i Borås.

Dag fyra var det äntligen dags för sista etappen hem mot Sundsvall. En envis dimma försenade starten avsevärt. Men till slut var det dags att flyga hemåt. Värdet förbättrades hela vägen hem, och sista delen av flygfärden kunde avnjutas i ett strålande norrländsk vårvinterväder med klarblå himmel.

På Midlanda hade ett stort gäng samlats för att ta emot då man landade vid 18 tiden, lagom till solnedgången. Efter att ha beundrat maskinen och bjudit piloterna på champagne var det dags för hangarering. Vi konstaterar att våra ferrypiloter Tomas och Mattias gjort ett mkt bra jobb och att Ximangon nu står under tak i tryggt förvar i Flygsällskapets hangar på Midlanda.

 

2 - Grattis

 

3 - Sida

 

4 - Interiör

 

5 - Vinge

 

6 - In i hangar

 

7 - Hangar

Skribent: Anders Dillner

Facebook

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info