Hoppa till sidans innehåll

Gunnar recenserar

10 APR 2011 18:53
Läste ni om boken "Advanced Soaring Made Easy" i senaste Segelflygsport?
  • Skapad: 10 APR 2011 18:53

Gunnar har ett ex hemma som han sträckläser just nu. Läs nedan vad han tycker om boken.

Det blir en ren inspiration till segelflygning redan under de första sidorna då man tar del av alla dessa goda råd som förmedlas av författaren Bernard Eckey. Det är fråga om en både bokstavligt som bildligt sett tung lärobok med sina 336 sidor i konsten att segelflyga. Med en lättläst engelsk text, varvad med mycket grafik och många vackra bilder lägger författaren upp en struktur som ger en mycket god pedagogik.

Kapitelinnehållen ger följande till upplysning: Konsten att hitta termik och nödvändiga uppkomstfakta kring termik, segelflygvädret, flygningens förberedelser, att försiktigt våga sig på sträckflygning för att så småningom övergå till avancerad sträckflygning, att vinna det mentala spelet, att tävlingsflyga, att fintrimma sitt flygplan, tips och råd kring utelandningar - en lista över måsten och förbud, ett kapitel om säkerhet, och sedan om konsten att flyga hang och våg.

Priset är 360:-, men frakt och emballage med 100:- tillkommer. Dock blir dessa 460:- (motsvarande 2 st 600-metersbogseringar) väl värda redan i första kapitlet!
Beställ boken av Åke Pettersson (This is a mailto link)

Gunnar Lundberg

 

Skribent: Anders Dillner

Facebook

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info