Hoppa till sidans innehåll

Young Pilots - För dig mellan 15-20 år - Old 2013


Ugglan

 

För tredje året i följd anordnas ett 3-dagars flygläger i Stöde för flygintresserade tjejer och grabbar i åldrarna 15 till 20 år.

Lägret genomförs av Frivilliga Flygkåren (FFK) i Västernorrland med dess ungdomssektion Young Pilots i samarbete med Sundsvalls Segelflygklubb och kommer att få karaktären av ett segelflygläger. De som är intresserade av sporten och vill delta kommer alltså nära inpå flyget bokstavligt talat och får möjlighet att med lärare ta praktiska flyglektioner för att testa rollen som flygare, att få spaka själv uppe i lufthavet, och att ta hand om och sköta flygplan på marken. 

Kostnaden för deltagande i lägrets hela arrangemang blir endast 400:-. Detta fantastiska erbjudande är möjligt eftersom FFK med Young Pilots organiserar lägret och till mycket stor del ekonomiskt sponsrar arrangemanget. Många ideella krafter bidrar med sitt arbete dessutom till att hålla priset mycket lågt.
 
Lägrets program påverkas av väderförhållandena, men vi siktar på, om allt är gynnsamt, att ge deltagarna många flygningar i segel- och motorflygplan, varav en del som karaktär av ren praktisk pilotutbildning. Vi ger dig också en teoretisk inblick i följande flygämnen: Aerodynamik, manöverlära, flygplanslära, navigation, segelflygning och termik. Dessutom hålls intressanta föredrag av intressanta personer. Det blir också uppvisning av några olika flygplanstyper, och modellflygklubben kommer att genomföra hisnande akrobatiska uppvisningar. I deltagaravgiften ingår även kost under lägret (frukost, lunch, middag och kvällsmål) samt logi två nätter i segelflygklubbens klubbstuga. Övernattning är obligatorisk.

Anmäl ditt intresse

Att delta i detta av FFK Young Pilots arrangerade läger innebär att man måste vara medlem i Young Pilots. Det blir du om du går in på länken http://www.youngpilots.se/bli-medlem/ och anmäler dig. Du får sedan ett inbetalningskort på 100:- vilket innebär efter betalning ett medlemskap under hela 2013 utan några övriga förpliktelser. Betalt medlemskap är ett grundläggande krav vid lägerstarten för att försäkringar skall vara giltiga.

Ett medlemskap i Young Pilots kan innebära att du under någon/några helger i höst kostnadsfritt får flyga med FFK när de tränar på vissa uppdrag. Om du vill veta mycket mer om Young Pilots, går du in på www.youngpilots.se och tar del av informationen.

Därefter, när du anmält dig som medlem i Young Pilots, kan du direkt gå tillbaka och gå in på länken http://www.youngpilots.se/lagersundsvall/ och anmäla dig till lägret i Stöde den 14 - 15 september med start redan på fredagkvällen den 13 september. Fyll i alla uppgifter ordentligt.
Du får besked efter anmälningstidens utgång om du är antagen eller inte. Alla som antagits till lägret erhåller fullödig information kring lägret en vecka före lägerstart.

Sista dag för anmälan är fredagen den 6 september.

Ytterligare upplysningar kan fås av mig på 0706728391, helst kvällstid efter 19.30.

Välkommen med din anmälan!

Gunnar Lundberg
Lägeransvarig

 

Sammanfattning

Tid:

14 - 15 september med start redan fredagkvällen den 13 september

Plats:

Sundsvalls Segelflygklubbs flygfält i Stöde

Ålder:

15 - 20 år

Logi:

Segelflygklubbens klubbstuga - Obligatoriskt

Kost:

Frukost, lunch, middag och kvällsmål ingår i lägeravgiften

Medlemsavgift:

Medlemskap i Young Pilots betalas separat - 100 kr

Lägeravgift:

400 kr. Betalas kontant vid lägerstarten

Anmälan:

Läs ovan under "Anmäl ditt intresse"

Frågor:

Gunnar Lundberg - 0706728391. Helst kvällstid efter 19.30

 

Bilder från tidigare flygläger i Stöde

 

2013-Segel1

2013-Motor1

2013-Motor3

Ximango

Gruppbild

Uppdaterad: 07 JUN 2014 08:48 Skribent: Anders Dillner

Postadress:
Sundsvalls SFK - Flygsport
Anders Dillner, Kuskvägen 38
85751 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0703704720
E-post: info@sundsvallssegel...

Se all info